Våra taktjänster

Vi lägger alla former av tak och gör takarbeten oavsett storlek. Villatak, garagetak, industritak med material såsom betongpannor, taktegel, takduk, takpapp och plåt. Förutom tak utför vi också arbeten inom bygg, snickeri och måleri. Exempelvis innegårdar, terrasser balkong, trapper etc. Vi utgår från Bankeryd i Jönköping.

Tegel

Vi utför tegeltakomläggningar på allt från enkla faluröda stugor och bodar på landsbygden till arkitektritade storslagna villor i staden.

Ett bra taktegel är viktigt både för värdet av huset och framtiden. Man vill inte vara med om några olycker där vatten tränger sig in och skapar mögel och fuktskador på vinden, vilket man inte ser i första taget. Det resulterar i att skadorna kan bli väldigt omfattande där vatten tränger sig in och skapar både mögel och fuktskador på vinden.

Betongpannor

Betong är ett naturligt, starkt och lätthanterligt material, inte minst på tak. De har hög precision och är enkla att lägga. Dessa finns i många olika färger och ytbehandlingar vilket gör det enkelt att hitta rätt takpanna för ditt hus.

Betongtakpannor är med sin enkelhet, vackra utseende och funktionalitet förblivit populära år efter år.

Takpapp / tätskikt / låglutande tak

Takpapp eller tätskikt är vanligt att ha både som underlag till annan beklädning av taket (t.ex takpannor) eller som enda takmaterial. En hög kvalitativ takpapp beräknas hålla i ungefär en generation innan det behöver bytas ut, och dess livslängd påverkas hur bra man underhåller sitt tak. Trots sin begränsade hållbarhet bör det ställas i proportion med hur prisvärt och lättmonterat det är gentemot andra alternativ.

Vi arbetar med takmaterial för alla kvalificerade yttertak. Som exempel till tätskikt för låglutande tak använder vi: gummiduk och takpapp. Och för branta tak använder vi: pannor och underlagspapp.

Plåttak

Ett plåttak har lång hållbarhet och klarar av hårt väder, samtidigt är det också återvinningsbart. Om plåttaket är korrekt installerat då ska det hålla lika länge som huset. Det stänger ute vatten, överlever kraftiga vindar samt lätt snöfall. Plåttaket är motståndskraftigt mot brand, mögel, insekter och röta.

Vill du vara säker på att välja rätt takmodell och rätt plåtkvalite inkl. rätt tillbehör då vänder du dig till oss på Smålands Tak & Plåt AB.

Gröna tak

Ett grönt tak absorberar upp till 99 % av nederbörden och avdunstar näst intill allt vatten beroende på klimat och årstid. Gröna tak isolerar bra och minskar uppvärmningskostnader under vintern och nedkylningskostnader under sommaren. Det ökar värdet på huset utan att ta mer yta i anspråk, skyddar mot fuktskador och isolerar mot kyla.

Det finns ytterligare fler fördelar med ”Gröna tak”.

Rotarbete

Visste du att upp till 30 procent av arbetskostnaden ger rätt till ett rotavdrag? Du kan göra avdrag från din skatt för arbetskostnaden när du anlitar oss för reparation, underhåll samt ombyggnad och tillbyggnad (rot). Om arbetet ger rätt till rotavdrag beror det på vilken typ av bostad arbetet utförs i. Läs gärna mer på skatteverket vad som gäller din bostad.