Våra taktjänster

Vi lägger alla former av tak och gör takarbeten oavsett storlek.

Villatak, garagetak, industritak med material såsom betongpannor, taktegel, takduk, takpapp och plåt. Vi utgår från Bankeryd i Jönköping.

Grön Fri
Grönfri Expert

Grön-Fri behandling

Vi är auktoriserade Grön-Fri Entreprenörer, vilket betyder att vi är utbildade i påväxt och hur man blir av med det. Vi använder oss av Japes produkter i Grön-Fri serien för att få bukt på påväxt av alger, lav & mögel.

Tegel

Vi utför tegeltakomläggningar på allt från enkla faluröda stugor och bodar på landsbygden till arkitektritade storslagna villor i staden.

Ett bra taktegel är viktigt både för värdet av huset och framtiden. Man vill inte vara med om några olycker där vatten tränger sig in och skapar mögel och fuktskador på vinden, vilket man inte ser i första taget. Det resulterar i att skadorna kan bli väldigt omfattande där vatten tränger sig in och skapar både mögel och fuktskador på vinden.

Lertegelpanna
Betongpannor

Betongpannor

Betong är ett naturligt, starkt och lätthanterligt material, inte minst på tak. De har hög precision och är enkla att lägga. Dessa finns i många olika färger och ytbehandlingar vilket gör det enkelt att hitta rätt takpanna för ditt hus.

Betongtakpannor är med sin enkelhet, vackra utseende och funktionalitet förblivit populära år efter år.

Montering av solpaneler

Vi utför montering av solpaneler på tak genom systemet Bender Sunlight. Bender Sunlight är ett system för infästning av solpaneler. Infästningen sitter förankrad i en specialtillverkad och förstärkt takpanna och monteras tillsammans med ditt tvåkupiga betongtak från Benders.

takpapp

Takpapp / tätskikt / låglutande tak

Takpapp eller tätskikt är vanligt att ha både som underlag till annan beklädning av taket (t.ex takpannor) eller som enda takmaterial. En hög kvalitativ takpapp beräknas hålla i ungefär en generation innan det behöver bytas ut, och dess livslängd påverkas hur bra man underhåller sitt tak. Trots sin begränsade hållbarhet bör det ställas i proportion med hur prisvärt och lättmonterat det är gentemot andra alternativ.

Vi arbetar med takmaterial för alla kvalificerade yttertak. Som exempel till tätskikt för låglutande tak använder vi: gummiduk och takpapp. Och för branta tak använder vi: pannor och underlagspapp.

Rotarbete

Visste du att upp till 30 procent av arbetskostnaden ger rätt till ett rotavdrag? Du kan göra avdrag från din skatt för arbetskostnaden när du anlitar oss för reparation, underhåll samt ombyggnad och tillbyggnad (rot). Om arbetet ger rätt till rotavdrag beror det på vilken typ av bostad arbetet utförs i. Läs gärna mer på skatteverket vad som gäller din bostad.